Secure site
DD IPS QR documentsNBS IPS QR
Charge your services using QR code, quickly, easy!

Accommodation in BelgradeRent-a-Flat
Rent a flat in Belgrade and enjoy your time after the concert.

Smartphone
m-tickets on
your smartphone
in 4 minutes!


choose event


pay online


open m-tickets
Print@home
e-tickets in
your hands
in 3 minutes!


choose event


pay online


print e-tickets
Venues

Sava Centar

Atom Akademija

Jazz kantina Lisabon

Srbija

Newsletter
Stay well informed with our free newsletter
 
¹ Required field
² To update your already saved settings, submit only your email and follow the instructions. You can unsubscribe at any time.
 
You are here: Events » Concerts
 
Fusion Makes Sense
Cancelled
 

Fusion Makes Sense


19.11.2020 20:00
Kolarčeva zadužbina
Price: 800 RSD


Zbog preporučenih epidemioloških mera, koncert Fusion Makes Sense neće biti održan pred publikom.
Koncert ćete moći da čujete uživo 29.11. na kanalu Agelast od 18h.
Uputstvo za povrat kliknite OVDEOrkestar Muzikon Vas poziva na treći i finalni koncert Makes Sense koncertne sezone na kom će publika imati priliku da čuje žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa jazzom. Ulaznice se kupuju isključivo u paru od dva vezane.
Velika nam je čast da najavimo izvođenje Džez koncerta za violončelo i gudački orkestar Nikolaja Kapustina, koji će izvesti sjajni violončelista Dmitri Prokofjev, kao i autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Na ovom koncertu imaćete priliku da čujete već poznate kao i nekoliko premijernih kompozicija džez kvarteta Schime, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Fusion Makes Sense se održava 19.11. u Zadužbini Ilije M. Kolarca u 20h. Cena karte je 800 dinara, a zbog epidemioloških mera broj mesta je ograničen na 400. Karte možete kupiti na biletarnici Kolarca, i u okviru prodajne mreže DDtickets-a. Za ovaj koncert moguće je kupiti i online karte po ceni od 100 dinara koja vam omogućava da gledate livestream prenos koncerta iz Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Program:
A. Kapustin - Koncert za violončelo i gudački orkestar
Schime - autorske kompozicije za džez sastav i gudački orkestar (autori kompozicija, Luka Ignjatović i Sava Miletić)

Solo violončelo: Dmitri Prokofjev
Članovi benda Schime:
Saksofon: Luka Ignjatović
Bubnjevi: Peđa Milutinović
Klavir: Sava Miletić
Kontrabas: Boris Šainović

Aranžmane za gudački orkestar pisali:
Vladimir Nikolov
Ana Krstajić

Schime je autorski džez bend osnovan 2015 godine u Beogradu i čine ga: Predrag Milutinović, bubnjevi, Boris Šainović, kontrabas i Luka Ignjatović, saksofon. Od samog početka, ovaj sastav se fokusirao na izvođenje originalnih kompozicija saksofoniste benda, Luke Ignjatovića. Pored izvođenja originalne muzike, koja je pod uticajem savremenog i tradicionalnog džeza kao i klasične muzike, Schime veliku pažnju posvećuje kolektivnoj improvizaciji i interakciji. Schime je izdao svoj prvi album „Do You Really Wanna Play?“ 2016 godine za izdavačku kuću Metropolis Music Company. Nakon objavljivanja ovog izdanja Schime je dobio poziv da svira na Beogradskom džez festivalu. U tom trenutku bendu se priključuje klavirista Sava Miletić. Nastup na Beogradskom džez festivalu je privukao veliku pažnju domaćih i stranih kritičara od kojih treba izdvojiti sjajne kritike napisane od strane kritičara dva najpoznatija džez časopisa na svetu „Downbeat Magazina“ i “All About Jazz” . Schime su svoj drugi album pod nazivom „Visualisation“ izdali za švajcarsku izdavačku kuću „UNIT Records“ maja 2018 godine. Početkom 2018 godine bendu se priključio tenor saksofonista Rastko Obradović. U ovom proširenom sastavu bend je u maju 2018 godine nastupio na čuvenom festivalu “Moers” (Nemačka) a zatim u avgustu iste godine i na festivalu „Jazz in Marsiac“ u Francuskoj kao finalisti European Radio Competition-a.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i inofrmisanja Republike Srbije iz oblasti savremenog stvaralaštva za 2020. godinu.

  


Top 10
Vesna Zmijanac

Vesna ZmijanacBen Caplan

Ben CaplanDD dopuna e-Računa

DD dopuna e-RačunaDD Tickets Vaučer

DD Tickets VaučerNorman Beaker Trio

Norman Beaker TrioAra Malikian

Ara MalikianBFI 17 Ballet Jazz Montreal

BFI 17 Ballet Jazz MontrealPerpetuum Jazzile

Perpetuum JazzileWardruna

Wardruna