Siguran sajt
Mreža
Ulaznice u preko 200 prodajnih mesta širom Srbije.Smeštaj u BeograduSmeštaj
Iznajmite stan na dan u Beogradu i uživajte nakon koncerta.

Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

BelExpo Centar

Sava Centar

Bitefartcafe

Srebrno Jezero

Čaurnica, Kragujevac

Šumadija sajam Kragujevac

Straža, River Karaš

Atom Akademija

Imago club

Klub Trezor

Jazz kantina Lisabon

BMW and Mini Showroom

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji » Koncerti
 
Jumbo Big Band
 

Jumbo Big Band


15.03.2020 20:00
Sava Centar
Cene: 800,..,1500 RSD


U martu mesecu ove godine ponovo će se okupiti tri najbolja big benda iz bivše Jugoslavije - Big Bend Radio-televizije Srbije, Džez orkestar Hrvatske Radio-televizije i Big Bend Radio- televizije Slovenije.Prvo zajedničko okupljanje i muziciranje u ovoj velikoj i nesvakidašnjoj formi – „džambo big bend“ sastava, bilo je davne 1989. godine, sa nastupima u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. U istoriji džez muzike to je bio prvi nastup tri big benda zajedno na istoj bini. Do tada je bio poznat čuveni susret dva velikana - Kaunta Bejzija i Djuka Elingtona sa svojim orkestrima. Te 1989. tri orkestra su se na tri koncerta predstavila svojim pojedinačnim kompozicijama, ali i numerama posebno napisanim za ovu grandioznu formaciju džez muzičara. Veliki odjek u javnosti i lepa sećanja učesnika trajala su godinama, a kada su prošle teške godine, među kolegama se rodila ideja i javila želja da se napravi novi susret.

Na jubilarnom dvadesetogodišnjem Novosadskom džez festivalu, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, zahvaljujući velikoj predanosti urednika i izvršnog producenta festivala, ali i umetničkih rukovodilaca sva ti ansambla, to se i desilo, nepune tri decenije kasnije, 2018. godine. Na izuzetno srdačnom, na momente i dirljivom muzičkom samitu, bilo je mnogo dobrog džeza, dobrih vibracija i druženja, a u domaćoj istoriji džez muzike ovaj koncert ostaće zabeležen po perfektno izvedenim odličnim autorskim kompozicijama sva tri orkestra, pojedinačnim, ali i delima za „jumbo“ sastav.

Velika želja svih učesnika da se ponovo, kao nekad, ovaj vanserijski atratktivni muzički program izvede u sva tri grada upravo je pred nama. U drugoj sedmici marta „Jumbo big bend“ projekat počinje nastupom u Zagrebu, zatim u Ljubljani, da bi se na kraju završio koncertom u Beogradu, u Velikoj dvorani Sava Centra, 15. marta. Po tradiciji, na koncertu će se svaki od tri orkestra predstaviti sa svojim kompozicijama, a zatim će svi zajedno izvesti dela posebno napisana za ovaj muzički samit, uključujući i novi repertoar. Uz autorske džez kompozicije bazirane na narodnim motivima, biće izvedeni i odabrani džez standardi, kao i kompozicije koje predstavljaju svojevrsni omaž stvaralaštvu Djuka Elingtona, čiji je opus obeležio i obogatio big bend formu izražavanja u džez muzici.
 
Top 10
Gipsy Kings

Gipsy KingsKakva ti je žena..

Kakva ti je žena..Vesna Zmijanac

Vesna ZmijanacKovacs

KovacsJoshua Redman Quartet

Joshua Redman QuartetAra Malikian

Ara MalikianBFI 17 Ballet Jazz Montreal

BFI 17 Ballet Jazz MontrealWay Of Life Festival 4.0

Way Of Life Festival 4.0Wardruna

WardrunaBelgrade Gathairing 3

Belgrade Gathairing 3