Siguran sajt
Mreža
Ulaznice u preko 200 prodajnih mesta širom Srbije.Smeštaj u BeograduSmeštaj
Iznajmite stan na dan u Beogradu i uživajte nakon koncerta.

Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

BelExpo Centar

Sava Centar

Bitefartcafe

Beogradski Sajam

Atom Akademija

Klub Trezor

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji » Koncerti
 
Luka Šulić - Četiri godišnja doba
 

Luka Šulić - Četiri godišnja doba


06.02.2020 20:30
Sava Centar
Cene: 3700,..,4700 RSD


Vivaldijeva "Četiri godišnja doba" - Uživo

Luka Šulić je jedan od najvolјenijih i najpoštovanijih muzičara na međunarodnoj sceni, zbog svoje virtuoznosti i strasti koje prenosi na svakom nastupu.Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo.

Izvrsni violončelista Luka Šulić za svoj prvi samostalni projekt uzeo je jedno od najatraktivnijih dela u klasičnoj muzici. Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu.

Luka je muzičko obrazovanje započeo u petoj godini života zajedno s ocem, čelistom, koji mu je bio prvi učitelј. Upisao je Zagrebačku muzičku akademiju kako bi usavršio svoju tehniku, a zatim je studije nastavio najpre u Beču, a kasnije na prestižnoj Kralјevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Svuda cenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, Luka je ubrzo postao jedan od najpopularnijih mladih klasičnih muzičara koji je kao solista, za kamernu muziku i u savremenim kompozicijama svirao koncerte u najznačajnijim klasičnim dvoranama širom sveta, uz pratnju poznatih orkestara. (Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski kamerni orkestar, Ruski simfonijski orkestar i mnogi drugi). 2009. godine osvojio je posebnu nagradu za violončelo na Međunarodnom takmičenju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music. Godine 2011. zajedno sa prijatelјem i kolegom Stjepanom Hauserom osnovao je 2Cellos koji je brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvalјujući senzacionalnim reinterpretacijama i rearanžiranju poznatih rock i pop pesama.

Nakon što je poslednjih godina nastupao u velikim svetskim arenama (od Royal Albert Hall u Londonu do Arene u Veroni, od opere Sydney do Music City Hall u Nјujorku i mnogih drugih), Luka je odlučio započeti, osim projekta 2Cellos, novi solo projekt posvećen jednoj od sugestivnijih stranica u istoriji klasične glazbe, "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, remek-delo koje je oduvek voleo još i pažlјivo ga pripremao više od dve godine u izvornoj integralnoj verziji za solo violončelo i orkestar.


 
Top 10
Kovacs

KovacsGipsy Kings

Gipsy KingsLuka Šulić - Četiri godišnja doba

Luka Šulić - Četiri godišnja dobaVesna Zmijanac

Vesna ZmijanacJosipa Lisac

Josipa LisacBalkanopolis i prijatelji

Balkanopolis i prijateljiVeče dalmatinskih pesama

Veče dalmatinskih pesamaAra Malikian

Ara MalikianKakva ti je žena..

Kakva ti je žena..Joshua Redman Quartet

Joshua Redman Quartet