Siguran sajt
DD IPS QR dokumentaNBS IPS QR
Naplatite Vaše usluge putem QR koda, lako, brzo i ekstra povoljno!

Smeštaj u BeograduSmeštaj
Iznajmite stan na dan u Beogradu i uživajte nakon koncerta.

Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

Sava Centar

Atom Akademija

Jazz kantina Lisabon

Srbija

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji » Koncerti
 
Fusion Makes Sense
Otkazano
 

Fusion Makes Sense


19.11.2020 20:00
Kolarčeva zadužbina
Cena: 800 RSD


Zbog preporučenih epidemioloških mera, koncert Fusion Makes Sense neće biti održan pred publikom.
Koncert ćete moći da čujete uživo 29.11. na kanalu Agelast od 18h.
Uputstvo za povrat kliknite OVDEOrkestar Muzikon Vas poziva na treći i finalni koncert Makes Sense koncertne sezone na kom će publika imati priliku da čuje žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa jazzom. Ulaznice se kupuju isključivo u paru od dva vezane.
Velika nam je čast da najavimo izvođenje Džez koncerta za violončelo i gudački orkestar Nikolaja Kapustina, koji će izvesti sjajni violončelista Dmitri Prokofjev, kao i autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Na ovom koncertu imaćete priliku da čujete već poznate kao i nekoliko premijernih kompozicija džez kvarteta Schime, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Fusion Makes Sense se održava 19.11. u Zadužbini Ilije M. Kolarca u 20h. Cena karte je 800 dinara, a zbog epidemioloških mera broj mesta je ograničen na 400. Karte možete kupiti na biletarnici Kolarca, i u okviru prodajne mreže DDtickets-a. Za ovaj koncert moguće je kupiti i online karte po ceni od 100 dinara koja vam omogućava da gledate livestream prenos koncerta iz Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Program:
A. Kapustin - Koncert za violončelo i gudački orkestar
Schime - autorske kompozicije za džez sastav i gudački orkestar (autori kompozicija, Luka Ignjatović i Sava Miletić)

Solo violončelo: Dmitri Prokofjev
Članovi benda Schime:
Saksofon: Luka Ignjatović
Bubnjevi: Peđa Milutinović
Klavir: Sava Miletić
Kontrabas: Boris Šainović

Aranžmane za gudački orkestar pisali:
Vladimir Nikolov
Ana Krstajić

Schime je autorski džez bend osnovan 2015 godine u Beogradu i čine ga: Predrag Milutinović, bubnjevi, Boris Šainović, kontrabas i Luka Ignjatović, saksofon. Od samog početka, ovaj sastav se fokusirao na izvođenje originalnih kompozicija saksofoniste benda, Luke Ignjatovića. Pored izvođenja originalne muzike, koja je pod uticajem savremenog i tradicionalnog džeza kao i klasične muzike, Schime veliku pažnju posvećuje kolektivnoj improvizaciji i interakciji. Schime je izdao svoj prvi album „Do You Really Wanna Play?“ 2016 godine za izdavačku kuću Metropolis Music Company. Nakon objavljivanja ovog izdanja Schime je dobio poziv da svira na Beogradskom džez festivalu. U tom trenutku bendu se priključuje klavirista Sava Miletić. Nastup na Beogradskom džez festivalu je privukao veliku pažnju domaćih i stranih kritičara od kojih treba izdvojiti sjajne kritike napisane od strane kritičara dva najpoznatija džez časopisa na svetu „Downbeat Magazina“ i “All About Jazz” . Schime su svoj drugi album pod nazivom „Visualisation“ izdali za švajcarsku izdavačku kuću „UNIT Records“ maja 2018 godine. Početkom 2018 godine bendu se priključio tenor saksofonista Rastko Obradović. U ovom proširenom sastavu bend je u maju 2018 godine nastupio na čuvenom festivalu “Moers” (Nemačka) a zatim u avgustu iste godine i na festivalu „Jazz in Marsiac“ u Francuskoj kao finalisti European Radio Competition-a.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i inofrmisanja Republike Srbije iz oblasti savremenog stvaralaštva za 2020. godinu.

  


Top 10
DD dopuna e-Računa

DD dopuna e-RačunaBen Caplan

Ben CaplanBFI 17 Ballet Jazz Montreal

BFI 17 Ballet Jazz MontrealVesna Zmijanac

Vesna ZmijanacDD Tickets Vaučer

DD Tickets VaučerPerpetuum Jazzile

Perpetuum JazzileNorman Beaker Trio

Norman Beaker TrioAra Malikian

Ara MalikianWardruna

Wardruna