Siguran sajt
Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

Sava Centar

Štark Arena

Spens

Bitefartcafe

Hala sportova

Hangar (luka Bgd)

Dom Omladine Beograda

Beogradski Sajam

Kolos

Klub Elektropionir

Hala Čair Niš

Club Plastic

Hala Park Kragujevac

Hala sportova Zaječar

Kragujevac

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji » Koncerti
 
Dance 4 Life humanitarni festival
 

Dance 4 Life humanitarni festival


02.12.2017 22:00
Beogradski Sajam
Cena: 500 RSD


D4L Festival
▶ Najveći humanitarni festival u Srbiji
▶ Beogradski Sajam - Hala 8 - Beograd
▶ Subota - 2. decembar 2017.
▶ Preko 30 DJeva
▶ Techno | House | Deep | TechZašto radimo ovaj festival?

Nakon dva odigrana festivala 2015. - Dance4Manya (za Manju) i 2016. - Dance4Life (za Marija), odlučili smo da nastavimo da jednom godišnje prikupljamo novac za one kojima je to najpotrebnije. Kako bi pomogli svima odlučili smo da prikupimo novac za napredni VisionTech Sakura digitalni mikroskop koji bi pomogao ranoj detekciji retkih bolesti.

Koja je svrha tog mikroskopa i kome taj mikroskop ide?

U KBC Zemun je počela sa radom 2009. laboratorija za neuromišićne bolesti kada je Ministarstvo zdravlja svojom odlukom dozvolilo novu tehnologiju tj. dijagnostiku neuromišićnih biopsija što je kategorija retkih bolesti. Tokom proteklih godina je urađeno blizu 600 neuromišićnih biopsija 534 pacijenta), a od 2014. godine je u saradnji sa Institutom za molekularnu genetiku i inženjerstvo u Beogradu formirana biobanka uzoraka u kojoj se raspolaze sa blizu 200 tkivnih uzoraka mišića. Biopsije se uzimaju u KBC Zemun za odrasle pacijente, a za decu u Dečija klinika Tiršova, obrađuju uobičajenim metodama do nivoa elektronske mikroskopije zahvaljujući saradnji sa Biološkim fakultetom u Beogradu. Zahvaljujući projektima koje je Klinika za neurologuiju Beograd imala sa laboratorijom u Newcastle-u, urađene su i brojne genetske analize za preko 100 pacijenata i otkrivene nove mutacije. Od 2017 godine Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je dalo laboratoriji status Referentne Nacionalne laboratorije. U cilju unapređenje dijagnostike za sve pacijente laboratorija bi bila znatno unapređena live mikroskopom VisionTech jer bi na taj način mogli da konsultujemo u relativnom kratkom vremenskom periodu referentne centre u svetu. Pored toga bila bi omogućena online edukacija kadra koja je preko neophodna za razvoj ove dijagnostike. Laboratorija je jedina u regionu i pruža usluge pacijentima iz bivših Jugoslovenskih republika. Time bi znatno ovaj mikroskop pomogao u borbi protiv retkih bolesti!

Kako to mislimo da izvedemo?

Kupovinom karata za D4L festival, donacijom SMS porukom 199 na 3030 ili uplatom direktno na namenski račun u Budihuman.rs fondaciji (Aleksandar Šapić) - direktno pomažete deci, odraslima i starima u pravovremenoj dijagnostici bolesti i povećanjem šanse za izlečenjem. Prava dijagnostika je 50% izlečenja. Sav prihod od festivala ide za kupovinu VisionTech Sakura digitalnom mikroskopa.
  
 
POZORIŠTE ATELJE 212Top 10
Krcko Orascic - Balet na ledu

Krcko Orascic - Balet na leduJazzanova

JazzanovaKerber unplugged

Kerber unpluggedMad Tribe Live in Belgrade

Mad Tribe Live in BelgradeRiblja Corba

Riblja CorbaDara Bubamara

Dara BubamaraDance 4 Life humanitarni festival

Dance 4 Life humanitarni festivalStar Gate 17

Star Gate 17Yo La Tengo

Yo La TengoOrkestar Harmonika

Orkestar Harmonika