Siguran sajt
Mreža
Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

BelExpo Centar

Sava Centar

Bitefartcafe

Hala sportova

Beogradski Sajam

Andergraund

Kolos

Srebrno Jezero

Klub Elektropionir

SKC

Čaurnica, Kragujevac

Stadion Tašmajdan

Knežev arsenal, Kragujevac

Straža, River Karaš

SubBEERni centar

Atom Akademija

Kalemegdan - teniski tereni

Imago club

Klub Garaža

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji » Koncerti
 
Hor Sretenjskog manastira
 

Hor Sretenjskog manastira


17.05.2019 19:30
Sava Centar
Cene: 1800,..,2500 RSD


Nakon što su u oktobru prošle godine iz opravdanih razloga morali da odlože koncert, Hor Sretenjskog manastira iz Moskve sa radošću najavljuje nastup u velikoj dvorani Sava Centra u maju mesecu ove godine, gde će pored uobičajenog repertoara duhovnih pesama izvoditi i tradicionalne ruske narodne i ratne pesme i najlepše ruske romanse.Hor Sretenjskog manastira mnogo puta je nastupao u Kremlju pred stranim delegacijama i gostima predsednika Ruske Federacije.

Obzirom da na nastupe u inostranstvu hor odlazi samo u izuzetnim prilikama sa povodom, ovo je jedinstvena prilika da ih publika u Srbiji vidi i čuje van zidina manastira.

Od 2005 godine, horSretenjskog manastira jepostao glavni hor koji prati službe Njegove Svetosti Patrijarha i njegove pastoralne posete eparhiji Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i inostranstvu.

Takođe ostao je upamćen i njihov nastup na otvaranju zimskih Olipijskih igara u Sočiju gde su nastupili sa najvećom operskom zvezdom današnjice Anom Netrebko.

Prvu i jedinu svetsku turneju su održali 2007 godine povodom objedinjenja Ruske pravoslavne crkve i tada su nastupali SAMO u najvećim gradovima sveta među kojima su Njju Jork , Sidnej , Pariz , London, Berlin , Madrid , Tokijo , Peking …

Poznat je citat londonskog Gardijana da je to hor koji izgleda kao svaki drugi hor sve dok ne počnu da pevaju što u momentu izaziva talas neobičnog zvuka, snagu i emociju.

Repertoar hora, poredduhovnemuzike, sadrži i najpoznatije ruske pesme ,pesme u slavu otadžbinskog rata i popularne i poznate ruske romanse koje čine osnovu prepoznatnjivosti ruske muzike.

Osnovu hora čine monasi i diplomci Moskovskog teološkog fakulteta i Akademije. Ne manje važan deo tima su i pevači iz Moskovske akademije za horsku umetnost, Moskovskog konzervatorijuma i moskovske Muzičke akademije.

Horske nastupe eminentni kritičari s pravom nazivaju "muzičke liturgije", bez obzira na sadržaj repertoara.Snaga njihovih glasova i muzikalnost koju imaju u sebi, donosi emociju slušaocima koji u tom trenutku mogu osetiti svu širinu i toplinu slovenske ruske duše i duhovnosti.

To je novo "pročitavanje" :neponovljiv, produhovljeni način izvođenja, koji omogućava savremenoj publici da ih čuje i oseti duhovnu sušitinu pesme bilo da je narodna,patriotska, marševska...

Sastav i izbor glasova horaSretenjskog manastira nema premca u svetu i to je svakako zasluga dirigenta hora - Nikona Stepanoviča Žile, zaslužnog umetnika Rusije, diplomiranog muzičara Ruske muzičke akademije, koji potiče iz svešteničke porodice.

24 soliste, čiji muzički nivo je bez premca, sa ravnotežom svojih ukrasnih pevačkih glasova, čine hor Sretenjskog manastira fenomenom svetske muzike.Spoj njihovih glasova u jedan ton, nosi neverovatnu snagu i preciznost u pevanju što za slušaoca čini jedno novo umetničko iskustvo.

 

POZORIŠTE ATELJE 212Top 10
Partibrejkers

PartibrejkersEyesburn Zoster Goblini

Eyesburn Zoster GobliniULAZ najveći festival popularne muzike

ULAZ najveći festival popularne muzikeG.M.S.

G.M.S.VIBE Festival

VIBE FestivalNik West

Nik WestBelgrade Gathairing 2

Belgrade Gathairing 2Jon Spencer & The Hitmakers

Jon Spencer & The HitmakersManu Katche & Matija Dedić

Manu Katche & Matija DedićŠumadija Fest & RaveOn * Ilija Djokovic

Šumadija Fest & RaveOn * Ilija Djokovic