Siguran sajt
Mreža
Smeštaj u BeograduSmeštaj
Iznajmite stan na dan u Beogradu i uživajte nakon koncerta.

Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

Sava Centar

Straža, River Karaš

Imago club

Dom kulture Novi Sad

Srbija

DD Arena

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji
 
Jumbo Big Band - OTKAZANO
Otkazano
 

Jumbo Big Band - OTKAZANO


15.03.2020 20:00
Sava Centar
Cene: 800,..,1500 RSD


OTKAZUJE SE KONCERT “JUMBO BIG BEND” PLANIRAN ZA 15.03.2020.

Zbog zdravstvene situacije u regionu, izazvane korona virusom, odlaže se koncert “Jumbo Big Bend”, koji je na sceni Sava Centra, trebalo da okupi tri najznačajnija džez orkestra u regionu - Big Bend Radio-televizije Srbije, Džez orkestar Hrvatske radio-televizije i Big Bend Radio- televizije Slovenije.Prema proceni ovi koncerti, za koje je planirano da budu održani u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, a za koje vlada veliko interesovanje, nose veliki rizik, pa se sva tri predviđena koncerta odlažu za datum koji će naknadno biti određen. Svi koji su kupili karte mogu ih vratiti i podići svoj novac.

* * *
U martu mesecu ove godine ponovo će se okupiti tri najbolja big benda iz bivše Jugoslavije - Big Bend Radio-televizije Srbije, Džez orkestar Hrvatske Radio-televizije i Big Bend Radio- televizije Slovenije.

Prvo zajedničko okupljanje i muziciranje u ovoj velikoj i nesvakidašnjoj formi – „džambo big bend“ sastava, bilo je davne 1989. godine, sa nastupima u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. U istoriji džez muzike to je bio prvi nastup tri big benda zajedno na istoj bini. Do tada je bio poznat čuveni susret dva velikana - Kaunta Bejzija i Djuka Elingtona sa svojim orkestrima. Te 1989. tri orkestra su se na tri koncerta predstavila svojim pojedinačnim kompozicijama, ali i numerama posebno napisanim za ovu grandioznu formaciju džez muzičara. Veliki odjek u javnosti i lepa sećanja učesnika trajala su godinama, a kada su prošle teške godine, među kolegama se rodila ideja i javila želja da se napravi novi susret.

Na jubilarnom dvadesetogodišnjem Novosadskom džez festivalu, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, zahvaljujući velikoj predanosti urednika i izvršnog producenta festivala, ali i umetničkih rukovodilaca sva ti ansambla, to se i desilo, nepune tri decenije kasnije, 2018. godine. Na izuzetno srdačnom, na momente i dirljivom muzičkom samitu, bilo je mnogo dobrog džeza, dobrih vibracija i druženja, a u domaćoj istoriji džez muzike ovaj koncert ostaće zabeležen po perfektno izvedenim odličnim autorskim kompozicijama sva tri orkestra, pojedinačnim, ali i delima za „jumbo“ sastav.

Velika želja svih učesnika da se ponovo, kao nekad, ovaj vanserijski atratktivni muzički program izvede u sva tri grada upravo je pred nama. U drugoj sedmici marta „Jumbo big bend“ projekat počinje nastupom u Zagrebu, zatim u Ljubljani, da bi se na kraju završio koncertom u Beogradu, u Velikoj dvorani Sava Centra, 15. marta. Po tradiciji, na koncertu će se svaki od tri orkestra predstaviti sa svojim kompozicijama, a zatim će svi zajedno izvesti dela posebno napisana za ovaj muzički samit, uključujući i novi repertoar. Uz autorske džez kompozicije bazirane na narodnim motivima, biće izvedeni i odabrani džez standardi, kao i kompozicije koje predstavljaju svojevrsni omaž stvaralaštvu Djuka Elingtona, čiji je opus obeležio i obogatio big bend formu izražavanja u džez muzici.
  


Top 10
Way Of Life Festival 4.0

Way Of Life Festival 4.0Ara Malikian

Ara MalikianBen Caplan NS

Ben Caplan NSKakva ti je žena..

Kakva ti je žena..BFI 17 Ballet Jazz Montreal

BFI 17 Ballet Jazz MontrealWardruna

WardrunaDjantrix vs Lunatica

Djantrix vs LunaticaVesna Zmijanac

Vesna ZmijanacVeče dalmatinskih pesama

Veče dalmatinskih pesamaBFI 17 Drezden Frankturt kompanija igre

BFI 17 Drezden Frankturt kompanija igre