Siguran sajt
Mreža
Smartphone
m-ulaznice na
vašem telefonu
za 4 minuta!


izaberite događaj


platite online


otvorite ih
Print@home
e-ulaznice u
vašim rukama
za 3 minuta!


izaberite događaj


platite online


odštampajte ih
Objekti

BelExpo Centar

Sava Centar

Bitefartcafe

Hala sportova

Beogradski Sajam

Andergraund

Kolos

Srebrno Jezero

SKC

Čaurnica, Kragujevac

Stadion Tašmajdan

Knežev arsenal, Kragujevac

Straža, River Karaš

SubBEERni centar

Atom Akademija

Kalemegdan - teniski tereni

Imago club

Klub Garaža

Amfiteatar ispred Muzeja Jugoslavije

Novosti
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima preko naših besplatnih novosti
 
¹ Obavezno polje
² Za promenu već sačuvanih setovanja, unesite samo vaš e-mail i pratite uputstva. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku.
 
Nalazite se ovde: Događaji
 
Treetop Flyers + support: Gert Taberner - OTKAZANO
Otkazano
 

Treetop Flyers + support: Gert Taberner - OTKAZANO


12.04.2019 21:00
Atom Akademija
Cena: 700 RSD


U ime organizatora (RS Production) koncerta benda Treetop Flyers, 12. aprila u klubu Atom Akademija, obaveštavam Vas da se isti neće dogoditi usled pomeranja cele turneje na jesen usled nemogućnosti jednog člana benda da učestvuje u unapred dogovorenim terminima kako cele turneje tako i samog beogradskog datuma.Pobednici takmičenja u okviru najvećih talenata na prestižnom Glastonbury festivalu i čiji je prethodni album producirao Džonatan Vilson (Jonathan Wilson), bend Treetop Flyers održaće svoj premijerni koncert u Beogradu u petak, 12. aprila 2019. godine u klubu Atom Akademija u Beogradu, uz podršku super talentovanog kantautora Gert Taberner-a iz Kanade.

Treetop Flyers su engleski amerikana-folk-rok sastav formiran 2009. godine u Londonu. U dosadašnjoj karijeri objavili su tri studijska izdanja, od kojih je najrecentnije ono iz avgusta prošle godine.

"Things Will Change": https://www.youtube.com/watch?v=k8ga4xPo1ok

Bend su originalno osnovali Rid Morison (Reid Morrison), Lori Šerman (Laurie Sherman) i Sem Bir (Sam Beer), koji su se sreli dok su svirali na drugim projektima u okviru folk scene zapadnog Londona. Godine 2011. osvojili su prvu nagradu u okviru takmičenja najvećih talenata na prestižnom Glastonbury festivalu. Album prvenac The Mountain Moves iz 2013. doneo im je hvalospeve i pozitivne kritike od strane relevantnih muzičkih medija poput Guardiana koji je tada pisao kako su bez muke uspeli da uhvate duh pop-roka zapadne obale kasnih šezdesetih: The Byrds i Crosby, Stills, Nash & Young, dok ih je magazin Q upoređivao sa bendom Fleetwood Mac.

Njihov drugi album Palomino objavljen je 2016. a doživeo je istu sudbinu kao i debi izdanje. Najsvežija ploča, nazvana po samom bendu, ugledala je svetlost dana 24. avgusta 2018. godine. Triju se pre izvesnog vremena pridružio bubnjar Rupert Šriv (Shreeve), a na ovom albumu priključio im se i saksofonista Džef Tomas Vidouson (Geoff Thomas Widdowson) koji svira u bendu sa zajedničke Loose etikete, Danny and The Champions Of The World.

Za razliku od dva prethodna izdanja kada su snimali u vlastitom SOAP studiju u Londonu, pa dalje obrađivali u studijima u Malibuu i Njujorku, za treći album zaputili su se u Stouk Njuington, u diy studio pod imenom The Cube. Treetop Flyers lagano napušta blistavi amerikana zvuk zapadne obale, te se sada u veliko meri oslanja na soul, najviše zahvaljujući raskošnom, toplom vokalu Rida Morisona, zapanjujućoj harmoniji i treperavoj atmosferi melotrona. Zvuk je pojačan dodatkom nove gruvajuće ritam sekcije i upotrebom, u pravoj meri, trijumfalnog saksofona.

* * *


Izloženost kulturi na engleskom jeziku tokom odrastanja u Frankfurtu, u Nemačkoj, omogućilo je Taberneru da, ubrzo nakon završetka škole, ode u Vankuver kako bi dalje usavršavao svoj muzički talenat, naročito kada je u pitanju pisanje pesama. Svojom muzikom pokušava da nadomesti ono što ovih dana nedostaje u međuljudskim odnosima: koncept intimnosti.

Nakon okončanja rada na svojoj prvoj ploči, nastavlja da istražuje nove izazove, što ga je odvelo do Njujorka gde dalje razvija svoje veštine. Producent koji mu je pomogao u radu na albumu je David Tallarico.

Pod uticajem muzike kakvu stvaraju Damien Rice, Paul Simon i slični izvođači, pesme na njegovom EP izdanju Fallen nastoje da prenesu žudnju i nadu, suprostavljene snažnom osećaju razočaranja. Veliki uspeh nedavno je doživeo i singl sa ovog mini albuma „In Need“ koji se našao u drugoj sezoni popularne Netflixove serije SENSE8.

„Gert Taberner je pronašao slatko mesto između folka i pop-roka dira u srce sa izuzetnom iskrenošću“ - MusicNews.com

„Tabernerov jezgrovit, ali vrlo moćan Fallen EP predstavlja impresivnu mikro pobedu na mnogo nivoa“ - moxipop.com


  

POZORIŠTE ATELJE 212Top 10
Partibrejkers

PartibrejkersEyesburn Zoster Goblini

Eyesburn Zoster GobliniG.M.S.

G.M.S.Belgrade Gathairing 2

Belgrade Gathairing 2Alborosie - 25th Anniversary

Alborosie - 25th AnniversaryUranak 6.0 Festival

Uranak 6.0 FestivalULAZ najveći festival popularne muzike

ULAZ najveći festival popularne muzikeNik West

Nik WestWay Of Life Festival

Way Of Life FestivalTim Schuldt

Tim Schuldt